tiistai 3. joulukuuta 2013

OxroadUltra 2014 on nyt totta

OxroadUltra on sadan mailin (161 km) ultrajuoksu Turusta/Liedosta Hämeenlinnaan. Olin haaveillut ääneen kisasta jo parikymppiselle tyttärelleni vihjaillen huoltotiimin välttämättömyydestä tällaisessa kisassa, ja tällainen kortti kädessä tyttö sitten tuli onnittelemaan isiä synttärinä:


Tästähän ei sitten ole enää minkäänlaista tapaa kunniakkaasti perääntyä, joten kisa heinäkuussa 2014 on nyt totta. Huoltotiiminä siis - ja ennenkaikkea varmasti ikimuistoisaa kokemusta jakamassa - hoiva-alalle kouluttautunut oma rakas tytär poikaystävineen, alla Audi Quattro, että pysyvät vauhdissa. :) Voiko parempaa toivoakaan?

Olen juossut marraskuussa 2012 12h Night Runin Joensuussa ja elokuussa 2013  Tukholman 100 km ultramaratonin, mutta siltikin ajatus 160 km juoksusta saa puntit jo tutisemaan. Kun muistelen fiiliksiä 12h/100 km kisojen lopussa ja ajattelen sen päälle vielä juostavaa puoltatoista maratonia, tuntuu suoritus aika hurjalta. Tietysti koko asenne ja vauhti on sadalla maililla aivan erilainen kuin sadalla kilometrillä, mutta siltikin pikkusen pelottaa.

OxroadUltra järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013, ja tapahtumalla on netissä sivu oxroadultra.com. Vuoden 2013 kisasta voi lukea tapahtuman oman sivun lisäksi hyvässä Hesarin jutussa. Myös Suomen Kuvalehti teki tapahtumasta kattavan artikkelin numerossa 35/2013, mutta tätä ei löydy SK:n toimesta internetistä. Linkitän tähän itse kopioimani kopion artikkelista. Jos joku tietää, että tällainen linkitys on jollakin lailla väärin tai laitonta, kertokoon, ja otan jutun pois. Suomen kuvalehti siis kertoo tapahtumasta näin. Pahoittelut kopion laadusta, mutta skannerina oli kännykkä, ja resoluutiota on pienennetty tiedoston koon pienentämiseksi. Jos aihe oikeasti kiinnostaa, jaksaa tuon toki lukea.

Eli kuinka tästä lähdetään kohti heinäkuun ultraa? Toukokuun lopun Terwamaratonille Oulussa olen jo lupautunut, joten pitkälti maraton-harjoitusohjelmalla mennään sinne asti. Pitkiä lenkkejä aion kuitenkin satunnaisesti venyttää ultrapituuteen ja tuplata ultra sandwicheiksi (eli kahdeksi perättäiseksi pitkäksi lenkiksi) tälläkin jaksolla. Kesäkuu-heinäkuun alku täytyykin sitten totutella pitkään, hitaaseen menoon.

Koska ultrat ovat perus-maratoniin verrattuna vielä melko tuntematon alue, olen etsiskellyt netistä tukimateriaalia. Paras starttisivu on mielestäni ultramarathonrunning.com, jonka training-alasivulla (em. linkissä) on noin 150 linkkiä erilaisiin sivustoihin ultrajuoksuaiheista. Näiden parissa saa vietettyä sadepäivän jos toisenkin.

Valmistautumisen tunnelmista ja varmasti viimeistään itse tapahtumasta kirjoittelen ja kuvittelen tänne aikanaan lisää.

PÄIVITYS 30.5.14: Kävi sitten niin ikävästi, että järjestäjät joutuivat perumaan kisan liian vähäisen ilmoittautuneiden määrän vuoksi. Kesän juoksusuunnitelmat menevät siis uusiksi.


-->