perjantai 14. toukokuuta 2010

Etäyhteys 3G-verkossa ja jäävuoria

Kauan mieltä kalvanut pitäisi-tehdä-puuha tuntee meikäläisen kielessä nimen jäävuori. Nimi on hölmö, eikä edes kuvaava, mutta ilmiö varmasti kaikille tuttu. Eli homma, jonka aloittaminen tuntuu ylivoimaiselta ja ahdistaa horisontissa kauankin, mutta aloitettuna ja tehtynä ei olekaan paha. Tällainen jäävuori oli etäyhteys mobiiliverkon kautta 3G-reitittimeen.

Olin jo hipaissut aihetta EUM:n (Evernet User Manual, http://siptune.net) ohjeessa WR1 verkkokamera, mutta pelottavat aiheet, iptables ja port forwarding vaihtaen Telnetin ja SSH:n porttia jäivät killumaan jonnekin ulapalle edessäni. (Väkisin jäävuoriteemaa yrittelen.)

Nimimerkki remolux EUM:n foorumilla lopulta nosti tämänkin jäävuoren pöydälle (Aina vaan osuvampia vertauskuvia!) aika hankalan kuuloisella kysymyksellään, ja aihe oli pakko opetella ja ohjeistaa.

Lienee joku patologinen nörttigeeni, mutta tuntuipa taas hyvältä oppia uutta ja samalla murskata yksi pikku jäävuori! Iptables on nyt alustavasti kehitetty, ja sopiva porttien ohjaus Asus WL-500:n valikoista säädelty. Hyvä mieli, oikeasti työstä saatua tyydytystä, ja valmis ohje Siptune.netissä. Voisi jopa irrottautua näppäimistöstä ulos hetkeksi. Riihimäki klo 9.30: 20.4 C! Shortsit jalkaan ja fillarin selkään.

0 kommenttia: