lauantai 15. toukokuuta 2010

Pitkä juoksu, pieni yritys

25 km lenkki eli kevään viimeinen pitkä lenkki ennen Tukholman maratonia takana. Pikkusen erilainen lenkki tällä kertaa, koska meneillään on taas kahden viikon haastekilpailu "Pyörillä ilman moottoreita" Riihimäki vs Hyvinkää. Hyvinkääläiset tahkoavat Riihimäelle ja päinvastoin kiikuttaen osallistumislappuja vastapäässä olevaan kuntolaatikkoon.

Kriteeri pyörillä moottoritta toteutui nyt meillä hienosti ottamalla 6 kk Maija juoksurattaisiin mukaaan ja vaimo polkupyörällä huoltoajoneuvoksi. Jettekiva lenkki, ja kaksi kuponkia Riihimäelle, joka perinteisesti voittaa Hyvinkään. (Tiesitkö, että nämä reilun 10 km päässä toisistaan sijaitsevat cityt ovat toinen Hämeessä ja toinen Uudellamaalla. Tämä korostaa kilpailun tärkeyttä, mutta hyvässä hengessä. Tiettävästi vastaan tulevia Hyvinkääläisiä ei tönitä ojaan, eikä kilpailijoiden ajoneuvoja vandalisoida.)

Niin, se pieni yritys. Lähinnä vastaaville muille yrittäjille tiedoksi - jos ei jo ole tiedossa - että verottajan pykälät sallivat pienellekin yrittäjälle vähennyskelpoisia liikuntaetuja. Esimerkiksi Siptunella on oma harrastekerho "Siptune Long Run" (huom. bisnes-sports sanaleikki). Kerhossa on tasan yksi jäsen, ja työnantaja saa ilman veroseuraamuksia kustantaa työntekijälle 400 eurolla liikuntaa vuodessa, kunhan yritys maksaa suoraan laskut, eikä siis anna rahaa työntekijälle. Näinpä esim. Siptune maksaa ahkeralle työntekijälleen tuolla jo pitkät rivit maraton-osallistumismaksuja.

Lisäksi Siptune on hankkinut työntekijöilleen taukoliikuntavälineeksi cross-trainerin. Tämäkin laillista, reilua ja eettisesti oikein. Terve toimitusjohtaja - terve yritys - hyvä tulos - ja valtio ottaaa lopulta verotuloina tuon cross-trainerin hinnan takaisin itselleen korkojen kera. Ja hyvä niin.

0 kommenttia: