sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Chilit 2011 - Pikkuset vesisängyssä

Nonni, nyt on pikkuset kellineet vesisängyssään jo kaksi päivää:



"Vesisänky" on tiskirätti parin sentin vaahtomuovin päällä astiassa vettä pohjalla, vesisängyn lämmittimen päällä, ja katettuna kotaktimuovi-ikkunoidulla pahvilaatikolla. Vesisängyn lämmitin on säädettu 28 asteeseen, termostaatti on lämmittimen päällä laatikon vieressä, ja lämpötila laatikon sisällä pysyy oikein tasaisesti 27 asteen tuntumassa. Veden keitin ja seisotin päivän ennen siementen laittoa, ja aluksi kaadoin rätin päälle kiehuvaa kamomillateetä. (Homehtumistaipumusta ei kyllä Apache-testikierroksellakaan ollut, mutta varma on aina varma.)

Apache-harjoituksen pohjalta itävyys tässä oli erittäin hyvä, joten sama ratkaisu on nyt käytössä varsinaisellakin sadolla.

Ja hyvältä näyttää nytkin. Chilhuahle Negrolla (ruutu 9) on mahti hännät jo alle 2 vrk "kylvöstä", ja myös Chilhuacle Rojo, Intian F1 Hybrid, ja jalapeño Summer Heat alkavat pullistella:



Ruudukko siis:

1 Aji Angelo
2 Ancho Mulato
3 Ancho San Luis
4 Bajio
5 Bishop's Crown
6 Chilaca
7 Chile de Arbol
8 Chilhuacle Amarillo
9 Chilhuacle Negro
10 Chilhuacle Rojo
11 Chilli
12 F1 Hybrid
13 Guajillo
14 jalapeño Hercules
15 jalapeño Summer Heat
16 Lemon Drop
17 Manzano
18 Negro
19 Pimento
20 Puya
21 Zavory

Tulossa vielä:

22 New Mexico Joe E. Parker
23 Serrano

Näistä parempi taulukko (hankintapaikat, ominaisuudet, käyttötarkoitukset, kasvun seuranta...) on työn alla lähipäivinä. Lajikkeita on liikaa, mutta täytyy näin aluksi hakea kokemusta eri lajeista, ja ensi kaudella kai osaa jo keskittyä johonkin.





Testi-Apachet voivat paksusti. Juuret alkavat näkyä kertakäyttötuoppien seinillä jo pohjaan saakka, joten isommat ruukut jo sopivasti tarjouksesta löytyneenä odottamassa upgradea lopulliseen ruukkuun:



Tuntuvat viihtyvän pannuhuoneessa uuden ufo-lampun alla. Tuuheutta tulee kovasti, ja kukkanuppuakin pukkaavat jo. Saksin nuppuja vielä sitä mukaa pois. Keskittyisivät ensin kasvamiseen.

Entä mitä kuuluu yksyllä henkihieverissä olleelle Äiti-Apachelle? Se voi työpöydällä parin kasvi-ESL:n alla hienosti! Lehvästö on tuuhentunut paljon, ja useampi podikin on jo hyvällä alulla näin keskellä talvea:



Tämä siis päättää myös Apache-kisan tarinan, koska tässä ei paljon mitään kiinnostavaa enää tapahdu. Puskat päätyvät kavereille viemiskukiksi, jos joku sattuu kylään kutsumaan.

Smiley

0 kommenttia: