torstai 20. tammikuuta 2011

Teknari - "Täysin uusi media"

Täysin uutena mediana mainostettu Teknari on kiinnostava ja alustavasti hyvinkin toimivan oloinen paketti.

Katsoin eilen TV:stäkin tulleen ensimmäisen jakson "heräillessäni" MTV3:n katsomosta http://www.katsomo.fi/?progId=58122 ja perään kurkkasin nettilehteä http://teknari.fi.

Ohjelma ja netissä ilmestyvä nettilehti on aika kiinnostava konsepti. Nettilehti ei ole enää pelkkä lehti, vaan sivuilla on sisältöä täydentämässä esimerkiksi videonappeja, jotka ovat osin TV-ohjelman kanssa yhteistä, osin muuta materiaalia. Sivuilla on myös esimerkiksi "numeropalloja", joista on helppo vaihdella muuttuvia kuvia.



Aihepiiri on hyvin paljon puolikaima Tekniikan Maailman alueelta, mikä ainakin meikäläiselle myös TM:n tilaajana istuu oikein mukavasti.

Nettilehden käyttöliittymä toimii! Sivut ovat ikäänkuin ruudukkona, jossa oikealle siirrytään seuraavaan artikkeliin, ja alaspäin pääsee lukemaan kutakin artikkelia pidemmälle. Lehteä on luonteva selailla etusivujen tasolla ja pureutua syvemmälle itseä kiinnostaviin juttuihin. Selailu onnistuu hiirellä tai kosketusnäytöllä kuvan nuolinapeista tai nuolinäppäimillä, ja sivut vaihtuvat erittäin ripeästi.

Tableteissa Teknari on varmasti erityisen kätevä. Omassa N900:ssanikin saattaisi olla ihan toimiva taskulehti, mutta ainakaan vielä ei siirtyminen etusivua pidemmälle onnistunut millään keinolla. Nuolia ei jostain syystä näy, ja nuolinäppäimet eivät toimi. Pitänee antaa palautetta ja odotella korjausta.

TM-henkisille suosittelen vilpitömästi Teknariin tutustumista, ja mielenkiinnolla odotan tulevia "numeroita" ja N900-tukea.

2 kommenttia:

MarkkuHoo kirjoitti...

Moi,

pikkuisen oudoksuttaa tuo nimi kun on aina tullut käytettyä Tekniikan Maailmasta nimeä Teknari... mutta pitää tutustua.

m

Anttu kirjoitti...

Minullekin TM on ollut kautta aikojen teknari, joten aluksi luulin, että tämä on joku TM:n jatke.