lauantai 8. lokakuuta 2011

Retro-soittoäänet kännykkään

Nostalgiset fiilikset yllättävät joskus mitä erilaisimmisa tilanteissa.

Olin etsiskelemässä kellarista jotakin, kun käsiini osui metallinhohtosininen Nokia 6150! Kapula näytti niin tutulta ja kivalta, että oli pakko ottaa se mukaan.

Puhelin laturiin ja SIM-kortti sisään. *Hienon* yksivärisen käynnistyskuvan jälkeen piti saada selville puhelimen ikä. Kuinkas se menikään, tähti-ruutu-jotakin... Hmm, *#06# näytti vain IMEI:n, mutta sitten mieleen palautunut *#0000# näytti päiväyksen 10.11.1999!

Kaksitoista vuotta aikaa, ja puhelin näytti ja tuntui niin tutulta, niin tutulta! Mieli alkoi jo tässä vaiheessa palailla noihin aikoihin, mutta soittoäänivalikko vasta todenteolla heittikin minut vuoteen 1999. Tutut soittoäänet, joita itsekin tuli monia käytettyä, toivat yllättävän vahvasti mieleen sen ajan, työt, paikat ja kaverit. Joillakin oli käytössä sama soittoääni about vuosia. Esimerkiksi Wilhelm Tellin teeman kaikuminen työpaikan käytävillä kertoi varmuudella Jukan olevan lähistöllä. :)

Kunnon aito ja alkuperäinen piipitysversio Nokian Grande Valsesta, eli THE Nokian Soittoäänestä tuntui entistä arvokkaammalta nyt, kun Nokiassa myllertää, ja uutta Nokian tunnusmusaakin ollaan kilpailulla hakemassa.

Pakkohan nämä klassikot oli sitten saada talteen ja käyttöön. Virittelin studion pystyyn läppärin ja ilmaisen Audacity-softan kanssa, ja pian äänet olivatkin tiedostoina levyllä ja siitä USB-kaapelilla myös N900:ssani.


Ensimmmäiseksi soittoäänekseni valitsin "Polskan", viestin ääneksi perinteisen tuplapiippauksen ja sähköpostin ääneksi hiljaisen piippauksen. Ja ou jees, äänet kuuluvat hyvin meluisassakin, musiikkiinkaan ei kyllästy kahden kuuntelun jälkeen, ja satunnaiset ihmisten reaktiot wanhaan ääneen hienossa älypuhelimessa ovat kiinnostavia.

Itsestänin tämä retro-soittoääniuudistus oli niin piristävä, että halusin saada äänet muillekin ladattavasti. Sopivasti saatavilla ja melkein aihepiiriin sopivana oli saatavilla Siptune.netin palvelimen kulma, ja sieltä äänet nyt löytyvät.

Eli käy kuuntelemassa ja halutessasi lataamassa kännykkääsi "Persuasion", "Etude", "Mozart 40" ja muut tutut Siptune.netistä.


5 kommenttia:

MarkkuHoo kirjoitti...

minulla samainen luuri tallessa, se viininpunainen versio. pitääpä kokeilla jos sen saa vielä henkiin vaikka laturipiuhan päässä. akut on menettäneet toimintakykynsä joku aika sitten :)

MarkkuHoo kirjoitti...

ja kiitti tehdystä työstä. menenkin heti imuroimaan ne siptunesta niin ei tarvihe alkaa ite kikkailemaan :)

Janne Ström kirjoitti...

Kiitokset. Pari linkkiä ei toiminut, mutta ei niin väliks.
Jostain kun saisi sen 2110 ja 880 aikaisen säkkijärven vai mikä se nyt olikaan, joka uutisvuodossakin soi

Anttu kirjoitti...

Grande valsen linkki (ja nimi) sekä Robo N1X:n linkit nyt korjattu, ja välistä jäänyt Fly lisätty.

Unknown kirjoitti...

"Tämä on loistava puhelin soittoäänen, että tiedän, ladata soittoääniä puhelimeen tässä: download
Näet tuhansia eri soittoääniä osoitteessa: https://tones6.com/
Toivotan sinut onnelliseksi."