Chililajit kauden 2011 kasvatusyritelmiin alkaa olla valittu ja siemenetkin tilattu.
Lähestyn hommaa suosikkikeittiöideni ainesten kautta. Nämä "keittiöt" on Intia ja Cocina Mexicana, Meksikon kyökki.
Intialaisia mausteita lähestyn Pohjois-Intiassa (Haryanassa) asuvan kaverini kautta. Hän lupasi postittaa minulle setin suosikkichiliensä siemeniä.
Meksikon seudulta kiinnostaa erityisesti Oaxacan herkut ja siksi listalla on sikäläisiä chilejäkin. Näiden kasvatuksesta Suomen oloissa ei ole vielä aavistustakaan, mutta teen, mitä tehtävissä on, ja LED-valot ja kasvihuoneilmiö hoitaa loput.
Valitut lajikkeet
Intia:
Valinta on Harshan käsissä, eikä tulos ole vielä tiedossa. Päivitän tiedon tämän blogin perään, kun saan lähetyksen.
Meksiko:
Meksikon herkut pohjautuvat pitkälti kokonaisena kuivattuihinn chileihin, joilla on omat nimensä, usein eri kuin itse lajike. Vähän sekamelska:
Ancho
- myös Mulato, Poblano
De árbol
- tämä on Meksikon Cayenne, voimakkaampi
Guajillo
- lajike: Mirasol
Mulato
- myös Poblano
Pasilla
- lajike: Chilaca
Puya (äännetään pulla :))
- tämä on kuin Guajillo, mutta pienempi ja voimakkaampi
Näille löytyy kattava speksikin. Tämä on jokin Meksikon delegaation Euroopalle väsäämä opus.
Tilattuna on jo: (Määrä uhkaa jo paisua meikäläisen pienistä käsistä...)
Chile de Arbol
Puya
Chilaca
Guajillo/Mirasol
Chilhuacle Amarillo
Chilhuacle Rojo
Chilhuacle Negro
Aji Angelo
Bishop's Crown
Jalapeno Hercules
Zavory
Jalapeno, Summer Heat
Ancho, Mulato
Ancho, San Luis
Pimento (paprika)
Lipstick Pepper (paprika)
Jupiter (paprika)
Little Julia (kirsikkatomaatti)
Tomatillo
Tatsoi (kiinalainen sinappi)
Intian pakettia vielä odotellaan, joten tämä kirjoitus päivittynee jossain vaiheessa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti