perjantai 31. joulukuuta 2010

Chilisinappi v.4.0


Innostuin joulun pyhinä kokeilemaan chilillä ruuditetun sinapin tekemistä. Sinapin nopean poltteen yhdistyessä oikealla tavalla chilin viiveellä tulevaan lämpöön on lopputulos mahtava. Muutaman testiversion jälkeen nelosversio oli jo niin maukas, että luulen, ettei paluuta chilittömään sinappiin meikäläisellä enää ole.

Chilinä näissä kokeiluissa oli vain tavalliset markettituotteet, joten parannusta makuun sopivan chilin/seoksen valinnalla on vielä tiedossa.

Resepti

Näin tehtiin nelosversio. Tästä tulee sopivan pieni setti kokeilua varten, kunnes omat suosikkisäädöt löytyvät. Homma ottaa vain muutaman minuutin.

Ainekset:
- 3 rkl sinappijauhoa
- 3 rkl kermaa
- 3 rkl intiaanisokeria (tavallinenkin käynee)
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl vettä
- 1/2 - 1 tl chilijauhetta (säätö chililajin ja halutun tulisuuden mukaan)

Valmistus:
Chilin jauhoin joulun alla hankitulla chilimyllyllä, jonka testailusta on blogissa oma juttunsa. Muna rikkoutuu parhaiten pöydän pintaan. Sitten rikottu muna kämmenelle, ja valkuainen lurahtaa helposti sormien välistä jättäen keltuaisen käteen.

Kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi seokseksi, keitellään ihan pikkusen ja pienellä lämmöllä. Keittelyn määrä ratkaisee veden määrän lisäksi lopputuloksen jäykkyyden. Huom! Sinappi jäykkenee jäähtyessään.

Sinappi irtoaa kattilasta parhaiten kuumana, eli kippaa tarjoilu-/säilytysastiaan ja laita jäähtymään.

Kommentteja? Jos olet kokeillut chilisinappia, millainen chili toimii parhaiten?

0 kommenttia: