maanantai 26. elokuuta 2013

Mieltsi makupari 1: Lohi ja avokado

 
Avokado on tiettävästi yksi maailman terveellisimmistä ruuista. Se esimerkiksi edistää aterian muidenkin ruokien ravintoaineiden imeytymistä, sen laadukkaat rasvat tekevät hyvää kolesteroliarvoille ja sydämelle, ja antioksidantit hidastavat ikääntymistä sekä ehkäisevät syöpää. 

Lohi taas on tunnettu omega-kolmosistaan. Sen rasvat ja proteiinit ehkäisevät tulehdusta, ja se on hyväksi sydämelle, silmille, iholle, hiuksille jne. Lohen astaksantiini, josta on peräisin lohen punainen väri, on myös varsinainen ihmeaine tulehduksia lievittävine ja antioksidanttisine ominaisuuksineen. Lohi itse asiassa kuuluu meikäläisen ykköspalautusruokiin esim. rankan kisan jälkeen päivän-parin ajan.

Eteläamerikkalaisten herkku, Ceviche (resepti esimerkiksi täällä) yhdistää lohen ja avokadon, ja on tunnetusti hyvää. Cevichen innoittamana tuli yksi aamu mieleen yhdistää avokado ihan tavalliseen, itse graavattuun loheen, ja sehän oli superhyvää ihan sellaisenaan!

Sitten viikonloppuna sattui illallispöydässä olemaan yhtäaikaa savulohta ja guacamolea,  (Itsetehtyä tietysti, koska kaupan guacamolet ovat tuskin avokadoa nähneetkään.) ja niitähän piti kokeilla yhdessäkin. Tämäkin yhdistelmä oli mitä parhain!

Tuntuvat siis rakastavan toisiaan nämä kaksi superuokaa. Jatkossa aivan varmasti tulee meikäläisen ruokapöydässä näkymään lisääntyvästi punalihaisen kalan kaverina vihermaltoista hedelmää.





0 kommenttia: