tiistai 27. elokuuta 2013

Mieltsi makupari 2: Banaani ja avokado

Avokadosta innostuneena opin netistä, että joissakin maissa sitä nautitaan myös makeassa muodossa, esim smoothiena. Smoothiesta tuli mieleen tiestysti banaani, ja netistä löytyi tällaisestakin yhdistelmästä maininta.

Ensin kokeilin ihan makuyhdistelmää testatakseni tehdä pikku vanukkaan. Iskin tehosekoittimeen banaaninpuolikkaan ja avokadon neljänneksen ja hurautin vaahdoksi. Ilman mitään lisämausteitakin yhdistelmä oli erittäin hyvän makuinen. 

Sitten taaperon iltapalaa miettiessäni päätin yhdistää nämä taas, ja tein simppelin "kaakao"vanukkaan alempana olevalla reseptillä. 

Ja se vanukaslautanen muuten kaavittiin tarkkaan:


Vanukkaat, pirtelöt ja pannarit muuten ovat vakiokeinojani saada pian 4-vuotias, ennakkoluuloinen taaperomme syömään terveellisiäkin aineksia. Hän vetelee tietämättään pannareissa vaikkapa hamppuproteiinia tai linssejä ja pirtelössä vaikkapa saksanpähkinälevitettäni. Ja nyt siis avokadostakin tuli suorastaan suurherkku.

Se resepti siis:
  • 1 banaani
  • 1/2 avokado
  • 2 rkl carob-jauhetta
  • 2 tl hunajaa
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/8 tl suolaa
Jos et pelkää kaakaon kofeiinia, voit käyttää carob-jauheen sijasta raakakaakaojauhetta ja extralusikallisen hunajaa. (Carob on itsessään pikkusen makeahkoa.) Makeutettua kaakaojauhettakin voi käyttää, mutta tällöin kannattaa jättää hunaja pois.

Ainekset tehosekoittimeen, ja wautsi, mikä maku ja koostumus vanukkaalle tuli! Taapero veti kipponsa tyhjäksi ennätysnopeasti - ja vielä puolet meikäläiseltäkin. Tosi vastahakoisesti tällä kertaa annoin omastani, koska maistui sen verran hyvältä omastakin suusta.

Tämän kokeilun pohjalta avokadomakustelut tulevat siis takuulla jatkumaan myös makeina sovelluksina.


PS. Ai että mitä on carob? Carob on hyvin paljon kaakaojauhon tapainen jauhe. Maku on hieman makeampi, ja kaakaojauhoon verrattuna rasvaa on vähemmän, eikä lainkaan kofeiinia ja teobromiinia. Jauhetta saa luontaistuotekaupoista. Mausta ei kaikki tykkää, ja vaatii hieman tottumista, mutta jos haluaa kaakaojauhon terveysedut vähemmällä rasvalla ja ilman stimulantteja, (taaperon iltaherkku, joka ei piristä) carob on hyvä aine moneen paikkaan, ja itselläni käytössä lähes päivittäin.





0 kommenttia: